Kosttillskott

Jag brukar ofta få frågan om jag tar några kosttillskott, & isåfall vad & varför. Här kommer svaren:Jag äter Omega 3 & Silicatabletter tre gånger om dagen, morgon, middag/före träning & kväll. Silica tabletterna är B-vitamin som ger hud & hår en hjälp på traven, & har alltså inte mycket med träningen att göra.
Omega 3 tabletterna innehåller fetter & oljor man normalt får i sig i fet fisk.

Känner man att man inte hinner, vill eller kan äta fisk (inte för att det finns någon vettig ursäkt) flera gånger i veckan så kan det vara lämpligt med tillskott. Jag som bara äter fisk & inte kött äter tabletterna snarare för att det helt enkelt inte skadar med lite extra.

Omega 3 kan ge:
 • Förbättrad hjärt- och kärlhälsa
 • Minskar inflammationer i muskler och leder
 • Ökad fettförbränning
 • Bättre kvalitet på hud, hår och naglar
 • Naturligt skydd mot depressioner
 • Förbättrad syreupptagning
 • Alltså, flera positiva egenskaper som kan förbättra ens träningsresultat.


  Efter träning tar jag proteintilskott i form av en proteinshake. Jag använder Whey 80 & är hur nöjd som helst. Många frågar mig resultaten blir av proteintillskott, & tyvärr är det inget mirakeltilskott haha. Jag äter protein för att jag inte äter kött men tränar mycket & musklerna behöver proteinet för att återuppbyggas efter träning.
  Jag hade en period när jag tränade mycket som jag började känna att det bara gick baklänges med träningen & jag kände mig bara svagare & svagare, då började jag med proteintillskott & sen dess har jag inte upplevt samma problem igen.  Om man misstänker att man inte får i sig tillräcklig med protein i kosten kan man välja tillskott. Jag kommer alltid rekomendera att ändra kosten i första hand, men det räcker inte alltid till, som i mitt fall.
  Att äta ett 200grams paket keso eller kvarg ger precis samma tillskott av protein som en proteinshake.
  Jag väljer att köpa färdiga kosttillskott för att det blir billigare i längden (Whey 80 är billigt) & det är lätt att snabbt få i sig efter träning.


  Morgonjogg

  Kom precis hem ifrån en härlig morgonjogg. Jag startar mjukt nu efter att ha varit sjuk ett tag med 2 km ganska snabb jogg & 1,5 km promenad.

  Ska snart börja plocka ihop någon härlig frukost.  Pinned Image

  Hemmagjord pasta - LCHF

  Jag satt & letade lite LCHF recept häromdagen & bestämde mig för att prova på att göra egen LCHF-pasta. Den innehåller inget mjöl alls, alltså ett väldigt lågt kaloriinnehåll!

  Lätt att göra & dessutom väldigt gott.
  2 personer

   

  4 ägg
  1,25 dl (125 g) färskost som Philadelphia ost
  1/2 dl fiberhusk/löppfrö-/psylliumfröskal (finns på ICA, fråga om ni inte hittar!)


  * Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
  * Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. 
  * Grädda i ca 10-15 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär eller klipp sedan tunna strimlor av degen. Går även bra med pizzaskärare.
  Klart, pastan går bra att fysa & värma!


  Ouf..

  Det gick inte alls som jag tänkte mig, jag har precis blivit frisk efter två veckors förkylning. Jättetråkigt.
  Min kropp har hunnit ändra form & jag har blivit alldeles deppig när jag inte kunnat träna.
  Hursomhelst så är jag frisk nu igen, & det kommer självklart invigas imorgon med en morgonjoggingtur & gym efter skolan!
  RSS 2.0